Bloggen: Vi må ikke tilsidesætte os selv

Vi behøver ikke tilsidesætte os selv

Her kommer en historie fra klinikken om at tilsidesætte sine egne behov og at være bange for at sætte sine egne grænser.

Over til naboen

Et ægtepar havde siddet og spist fredag aften, og efter måltidet sagde manden, at han ville gå over til naboen og afleverer en nøgle, han havde haft liggende i sin lomme hele dagen. Ikke noget der ville tage lang tid.

Efter en time var han endnu ikke kommet hjem og hun blev frustreret over, at stå tilbage med oprydning og opvask efter maden.

Hun tænkte hele tiden på at ringe til naboen, men jo mere irriteret hun blev, jo mere umuligt blev det for hende at ringe.

Klokken elleve kom han hjem, flere timer efter at han var gået. Han kom hjem til en frustreret og vred kone.

Reflektionen

Parret ringede dagen efter og vi snakkede om, hvad der egentlig var sket.

Igennem samtalen kom de begge to frem til en indsigt i, hvordan de sætter sig selv til side og hvilke problemer det skaber for dem i deres parforhold.

Hun kom frem til, at hun skulle havde taget ansvar for sin frustration, i stedet for at skyde den væk fra sig. Det hun fik ud af at skyde den væk, var at frustrationen kom til at blomstre vildt indeni hende. Det blev til en ordentlig vrede, der bestemt ikke lagde sig som timerne gik. Ligeværd

Vi må ikke tilsidesætte nogen mennesker – heller ikke os selv

Om at kunne lide sig selv

Han fik øje på, hvordan han tit sætter sig selv og alt andet til side, når naboen inviterede på rødvin. Han ville helst have sagt nej tak, – det passer dårligt i aften. Min kone venter derhjemme eller jeg ringer lige til min kone og fortæller, hvad der foregår. Men han valgte ikke at gøre det.

Han havde tidligere arbejdet med samme tema – som er, at fordi han ikke kan lide sig selv, så er det meget vigtigt, at andre kan. Så strækker han sig langt og tilsidesætter sig selv for at gøre andre tilfreds.

En problematik, han var blevet præsenteret for før i forbindelse med et anfald af nyresten. Han havde da været afvisende overfor, at han skulle behandle sig selv på den måde.

Nu havde han så lige fået et meget tydeligt eksempel og det sagde ham noget. For første gang kunne han koble årsagen sammen med virkningen.


Det er igennem at gennemskue de mønstre du udlever, at du bliver i stand til bevidst at ændre på dem.

Sådan ændre du dine reaktionsmønstre

  • Fra nu af, vil de kunne genkende mønstret, når de gentager det.
  • Fra nu af, vil de kunne snakke om det uden vrede og uden skyldfølelser.
  • Fra nu af, kan de tage andre valg. Ligeværd

De har taget et godt skridt i retning af at kunne mærke deres egne behov og respekterer dem.

Se bøgerne om emnet her!Slut på den historie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *