Ellen Sander Jacobsen

Jo mere bevidste vi bliver om at sætte ord
på vores tanker og oplevelser, jo nemmere
bliver det for os at forstå hinanden og os selv og
så bliver det også nemmere at få kontakt med hinanden.
(Ellen Sander Jacobsen 1937 – 2008)

Ellen Sander Jacobsen

Ellen og Britta

ELLEN

Ellen blev den lærer, der hjalp mig med at forstå, hvorfor jeg var syg, og hun hjalp mig med at forstå, at jeg selv havde skabt mine problemer og ikke mindst, at jeg kan gøre noget ved det.- Vi har alle sammen lyse intuitioner, som vi kan bruge til at løse vores problemer. – Sagde hun, og viste mig vejen og gav mig nøglerne så jeg selv kunne gå i gang. Ellen have sin klinik i Ilskov hvor hun behandlede folk og der kom mange og de kom mange steder fra.  Hun behandlede os ud fra en forståelse om, at at vi alle sammen har lige meget lys, og vi er her for at lære af det, vi oplever.

FØLELSERNES SPROG

Jeg lærte at forstå følelsernes sprog og fik øjnene op for at intet i mit liv er tilfældigt, og at jeg kan gøre noget ved det, der ikke duer.

Jeg lærte at tage mig selv alvorlig, og tage det  jeg oplever alvorligt, og i det hele taget at jeg og alle andre er betydningsfulde og det skal vi tage til os. Når vi gør det begynder vi også at tage ansvar for det vi siger og gør.

Eventyrhuset

BEHANDLING

Hendes behandling var en bevidstgørelse, igennem ord, men også igennem de ting som vi alle sammen omgiver os med til dagligt.
De ting vi omgiver os med afspejler hvordan vi har det med os selv. De ting børnene leger med afspejler hvordan familien fungere og ved at forstå hvordan det hænger sammen så kan man begynde at slappe af overfor den ubalance man plages af.

Ellen gav mig allerførst en sten påmalet en ært og sagde at jeg fungerede som prinsessen på ærten. Jeg var alt for følsom og tog alting for tungt. Dernæst fik jeg en lille plastikhund at sidde med, fordi jeg hele tiden spørger om lov til at være her. Aldrig i mit liv har noget som helst i løbet af 10 minutter forklaret mig så meget om mig selv. Ellen kunne finde det stykke legetøj eller den ting, som beskrev den tilstand jeg var i, så præcist som ingen anden jeg havde mødt.

HOS ELLEN

Der kom så mange mennesker hver dag til Ellens Klinik, og vi fik behandlinger allesammen i samme rum og selvom der ofte var folk med meget store problemer, var der altid  en åben tillidsfuld stemning. Det var aldrig kedeligt hos Ellen – det var  altid intenst lærigt.  Hun satte ord på alt det uformulerede i vores liv og jeg havde altid øjne og ører på stilke for at få det hele med.

Ellen Sander Jacobsen har skrevet bøgerne.

“Nøgle til Åbenhed”  og “Nøgle til Ligeværd”
(i samarbejde med Lise Lund og Birthe Sonne Kristensen)
Bøgerne kan købes hos

Lise Lund
Møllersmindevej 32
8763 Rask Mølle
ivanoglise@os.dk

Tilbage til mine bøger – denne vej!