Mer- og mindreværd

mer og mindreværd 300

 

 

Vi har vendt mikrofonen forkert, og jeg bliver nødt til at læse bogen ind en gang til.
Det gør faktisk ikke noget, for jeg får læst den igen og i hver eneste kapitel skriver jeg om noget, der interesserer mig. Jeg føler mig faktisk top-inspireret efter en indlæsning og jeg får hele tiden lyst til at dele med jer.

Prøv at læse den her!

 

 

95 % AF DINE PROBLEMER ER SKABT
UD AF DIT MINDREVÆRD

Der bliver konstant snakket om mer- og mindreværd i klinikken.

”Dit mer- og mindreværd kører som en vippe inden i dig. Når du går ind i mindreværdsfølelsen, sætter du automatisk de andre op på en piedestal og så begynder du at tænke nedvurderende om dem. Det sker i samme sekund, og du gør det ubevidst for at skabe en form for ligeværd.  Det er bare et forkert ligeværd.”

Jo større dit mindreværd er, jo større er dit merværd,” siger Ellen og laver en kort vippebevægelse med armene. Jeg har aldrig skænket det en tanke, at jeg går ind i et merværd, når jeg føler mindreværd, bare for at holde balancen.

Det er da fuldstændig fantastisk, at hun kan se den sammenhæng. Hun tager mit mindreværd fra mig og gør det til en mekanisme, der kører inden i mig – som en vippe! Jeg har aldrig, ALDRIG hørt nogen sige det på den måde.

”Det gælder alle mennesker, og vi skal allesammen finde ud af, at det hænger sådan sammen og holde op med at hoppe på den,” siger Ellen og overlader mig til mine egne refleksioner. Der er mange i klinikken i dag.

Jeg går på opdagelse i mit eget liv og finder mer- og mindreværdsfølelser, og den er god nok. Det er sandt, at jeg tænker både nedvurderende og overvurderende om Peter på én gang. Tror, at han kan alting, og også, at han ikke kan finde ud af noget overhovedet.

”Ekstrem mer– og mindreværd,” siger Ellen tørt.

Der er masser af mennesker, som jeg sætter op på en piedestal, og som jeg føler mig mindre værd overfor, og masser af mennesker, som jeg tænker nedvurderende om, kan jeg hurtigt konstatere.

 

Mer- og mindreværd
starter med, at vi sætter
den anden eller de andre op
på en piedestal. Så begynder vi at
tænke nedvurderende om dem,
bare for at skabe en slags ligevægt.

 

Læs og lån bogen på bibliotekets ereol. 4 klik med musen, og den ligger på din computer.
“Det kræver en god fantasi at forestille sig at man er god nok”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *